Стартирай Своята Медицинска Специализация в Германия

Благодарение на нашите индивидуални предложения за студенти по медицина, специализанти и специалисти, ти помагаме да стартираш съобразно твоята индивидуална ситуация и лесно и бързо да постигнеш своята цел – медицинска кариера в Германия.

Нашето съдействие

Немски за лекари

Започни сега с твоята индивидуална подготовка по немски език. Нашите курсове са създадени специално за студенти по медицина, лекари специализанти и специалисти, които целят да продължат медицинската си кариера в Германия. Тя ти дават възможност да се подготвиш оптимално, не само за изпита по медицински немски и апробацията, а и за работата като лекар в Германия.
Изготвеният от нас персонализиран учебен план адаптира учебната програма към твоите индивидуални нужди, а постоянната обратна връзка от преподавателите позволява той да бъде променян спрямо твоето индивидуално темпо на учене.

Можеш да започнеш с подготовката по всяко време – дори по време на следването си по медицина.

Стипендия до 4.000 €

Ще получиш стипендия на стойност до 4.000 €, която покрива почти изцяло разходите за езиковата ти подготовка, апробацията и пътуванията до Германия за изпити и интервюта. БЕЗ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА ВРЪЩАНЕ. Ние получаваме комисионната си единствено от клиниката, в която ще започнеш работа. Затова нашите услуги са напълно безплатни за теб.

Лични консултации и подкрепа

Ние изготвяме индивидуални планове, съобразени изцяло с твоята лична ситуация. Ще ти съдействаме при всяка една стъпка по твоя път. Това включва апробация, организация на подходяща езикова подготовка, на пърувания, намиране на жилище и всичко останало, необходимо за твоето успешно преместване и старт в Германия.  Оставаме твой партньор и след твоето започване на работа в немска клиника.

Подходящо работно място

Работим с различни видове клиники на територията на цяла Германия. Заедно ще обсъдим твоите предпочитания относно позиция, клиника и регион и ще ти предоставим подходящи предложения за работа, съобразени максимално с твоите желания и възможности. Накрая ти избираш клиниката, в която искаш да работиш.

За да имаш добри шансове да спечелиш желаната позиция, ще ти съдействаме да подготвиш кандидатурата си по немски стандарт, както и да се подготвиш за интервютата за работа.

Добре дошли в нашето #inmedfamily

В inmedfamily ще срещнеш други лекари, изминали или минаващи по същия път като теб. Ние организираме редовни срещи – онлайн и на живо, подкрепя ме се взаимно, учим и се забавляваме заедно.

Последвай ни за повече информация.

Немски за лекари

С нашата подготовка можеш да започнеш още по време на университета.

Можеш да се упражняваш с нашите безплатни материали или да се свържеш с нас, за да планираме заедно твоята индивидуална подготовка.

Пътеводител за лекари

Избери темата, която те интересува.

Най-важните езикови изисквания за лекари в Германия

Необходими са ти езикови познания по общ немски на минимум В2 ниво, както и познания по медицински немски език. Нашият опит показва, че В2 ниво не е достатъчно. Езиковото ниво С1 увеличава значително шансовете ти за издържане на изпита по мед. немски и получаване на добро работно място.

Немска Апробация

Неограниченото практикуване на лекарската професия в Германия е възможно единствено с притежание на немска Апробация. Това се отнася както за лекари, които са завършили своето образование в България, така и за лекари завършили в Германия.

Апробацията e лиценз, издаден от компетентните държавни органи в Германия. Документът е с неограничен срок и е валиднен на територията на цяла Германия, независимо от провинцията, от която е издадена.

Работа и кариера в Германия

Ако притежаваш немска Апробация, имаш право да работиш като специализант или специалист на територията на цяла Германия. За чуждестранни лекари, които все още нямат никакъв опит в немската система, шансовете за получаване на работно или специализантско място са различни, според избраната специалност. Тук ще намериш информация относно специализацията и работата като лекар в Германия, както и относно шансовете за започване в раличните специалности.